Recepten

Met dikke letters genoteerd in de agenda: het aspergeseizoen. Haal alles eruit wat erin zit en doe asperges in de soep, salade, hartige taart of volg het klassieke aspergerecept.

Groene of witte asperges?
Het verschil in smaak is dat de groene asperge wat krachtiger, kruidiger en vitaminerijker is dan zijn witte soortgenoot. Het is eigenlijk niet nodig om de groene asperge te schillen (alleen de zeer dikke). Deze is ook zeer goed te gebruiken in salades. Voor de groene geldt, net als de witte, dat ze zeer caloriearm zijn.

Wokken
Je kunt asperges koken of wokken. Kies je voor koken? Een paar minuten is genoeg. Fijngesneden en rauw door een salade of met een beetje dressing zijn ze ook heerlijk. Het klassieke recept met ham en botersaus blijft natuurlijk populair.

Aspergeseizoen
De koningin van de groenten kunnen we niet het hele jaar serveren. Witte asperges van Hollandse bodem zijn betrekkelijk kort verkrijgbaar, namelijk van half april tot 24 juni (St. Jan). De rest van het jaar worden de aspergeplanten met rust gelaten, zodat ze de tijd krijgen om te groeien.

 

 

recept_foto