Asperge ham quiche

Ingrediënten:
• 1 zak Asperge B’tjes (450 gr) verkrijgbaar bij Aspergehof Huijbers
• 350 à 400 gr Beenham ( net waar u van houdt)verkrijgbaar bij Aspergehof Huijbers, i.s.m. Keurslager Jos van Baars
• 5 eieren verkrijgbaar bij Aspergehof Huijbers
• Melk
• Grof zeezout, gemalen
• Zwarte peper, gemalen
• Peterselie verkrijgbaar bij Aspergehof Huijbers

quiche_met_witte_asperges

Verdere benodigdheden:
• Ovenschaal van +/- 20 bij 20 cm
• Pan om de asperges in te koken
• Oven
• Snijplank
• Kom om eieren in te kloppen

Bereidingswijze:

01. Verwarm de oven voor op 200 C.

02. Snijdt de asperges in schuine stukjes van ongeveer 1 / 1,5 cm

03. Snijdt de beenham in reepjes.

04. Hak de peterselie zeer fijn.

05. Zet de asperges op in koud water ( dat ze net onder water zitten) en kook ze max. 3 minuten.

06. Kluts de eieren, en voeg daar melk aan toe, (omelet) om op smaak te maken voegt u zout en peper toe.

07. Verdeel de asperges en de beenham in een ovenschaal

08. Doe het ei mengsel over de asperges en de beenham in de ovenschaal.

09. Bak in de voorverwarmde, ongeveer 20 à 25 min.

10. Laat 10 minuten afkoelen, en snijdt de quiche in stukken.

11. Strooi, net voordat je de quiche opdient, er wat vers gehakte peterselie overheen.

Eet smakelijk!