Asperges op z’n Brabants

Ingrediënten:
• 2 kg Asperges
• 400 gram dunne plakken Brabantse gekookte achterham
• Zout (naar smaak)
• 8 takjes peterselie
• 8 eieren
• 400 gram krielaardappeltjes met gehakte peterselie)

aspergeschotel_300x234
Bereidingswijze:

 

U doet zoveel koud water in de pan dat de geschilde asperges er net onder staan.
Voeg het zout (12 gram per liter water) toe. Leg ze onder aluminiumfolie. Breng ze aan de kook. Daarna 5 minuten op laag vuur door laten trekken. Als u de asperges hebt laten doortrekken, dan van het vuur halen en nog eens plus minus 10 minuten in het hete kookvocht door laten garen. De laatste 2 minuten de plakken ham op het aluminiumfolie verwarmen. Controleer de asperges door met een vork in het ondereinde te prikken. (mag stevig zijn). Maak de hard gekookte eieren fijn en verwarm ze in de gesmolten boter. Pak goed verwarmde borden. Leg hierop de ham en daarop de uitgelekte asperges. Royaal serveren met de warme boter, ei en de aardappeltjes.

Eet smakelijk!