Aspergewraps met beenham

Ingrediënten:
• 1 pak geschilde Asperges A-wit of A-violet verkrijgbaar bij Aspergehof Huijbers
• 1 pakje Boursin verkrijgbaar bij Aspergehof Huijbers
• Peterselie verkrijgbaar bij Aspergehof Huijbers
• Tortilla wraps ( groot, 8 stuks)
• Last but not least: 350 à 400 gr Beenham ( net waar u van houdt)
verkrijgbaar bij Aspergehof Huijbers, i.s.m. Keurslager Jos van Baars  of 2 pakjes gerookte zalm verkrijgbaar bij Aspergehof Huijbers.

recept1

Verdere benodigdheden:
• Koekenpan om de wraps te verwarmen
• Pan om de asperges in te koken Snijplank

Bereidingswijze:

01. Snijdt de asperges één keer doormidden (kop en kont) in schuine stukjes

02. Zet de asperges op in koud water ( dat ze net onder water zitten) en kook ze 4 - minuten.

03. Hak de peterselie zeer fijn.

04. Snijdt de asperges over de lengte doormidden, zorg dat het gelijk is want dit vergemakkelijkt het rollen van de wrap.

05. Zet de koekenpan op zachtjes vuur en leg daar een wrap in.

06. Haal deze er uit wanneer het zacht (rolbaar) is geworden.

07. Besmeer de wrap met Boursin, (ong. 1 mm anders wordt het te overheersend.)

08. Leg daarbovenop de beenham of de zalm ( 1 laag want anders wordt het te over... juist ja te overheersend.)

09. Deze wrap gaat u beleggen met de asperges. Leg er 6 gesneden stukjes op, met ong. cm  tussenruimte ( snij ruimte).

10. Over het geheel strooit u een beetje peterselie. ( ook dit niet te veel want anders wordt het te …)

11. Nu gaat u de wrap oprollen. Let hierbij op dat u de asperges zo min mogelijk verschuift. Dit doet u door, tijdens het rollen, de asperges tegen te houden. Druk ze wanneer ze opgerold zijn nog even aan.

12. Na alle wraps te hebben gedaan, gaat u ze snijden. Maak mooie plakken van ongeveer 1,5 – 2 cm en serveer!

Eet smakelijk!